jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay

Szabadidős program az munkatársaknak - kreatív műhely

Időpont: 2017.11.27.

Cél, és annak megvalósulása: A kreatív műhelyekben változatos kézműves technikák elsajátítása zajlik, pl. gyöngyfűzés, hímzés, selyemfestés, rajzolás. Mindez közösség-építő, közös élményt szerző, összekovácsoló programcsoport. A projektelem segítségével létrejövő közösség az értékőrzést, a manufaktúrális értékteremtést, a „csináld magad” elvet gyakorolja, népszerűsíti  - ezen az alkalmon a résztvevők részben a jótékonysági vásárra készítettek kézműves munkákat, részben karácsonyi díszeket, üdvözlőlapokat gyártottak.

 

Időpont:2018.03.21.

Cél, és annak megvalósulása: A húsvét közeledte miatt ez a kreatív szakkör elsősorban a tojásfestésnek és a húsvéti díszek elkészítésének volt alárendelve. Próbálkoztunk a hagyományos módszerekkel – hagymalevél festés, viaszirón használat, textilrögzítéses technika. A kollégium ajtóira és ablakaira is kerültek díszek.

 

Időpont: 2018.10.01,08,15,

Cél, és annak megvalósulása: A kreatív foglalkozások – talán a kinti rossz idő és a pályázati forrásból megvett sok kiváló anyag arra csábította a lányokat, hogy hétfőnként rendszeresen összegyűljenek kézműves foglalkozásra. Mindhárom alkalommal igényes és szép munkák keletkeztek és a csoport hangulata – bár volt némi fluktuáció mindhárom alkalommal – egyre jobb, összeszokottabb lett.

 

Reflexió: Nem véletlen, hogy a hagyományok újra felélednek – a régi fonóbeli téli esték nagyon sok közösségi funkciót elláttak. Nemcsak a szükséges kézimunkák készültek így gyorsabban, hiszen bármilyen probléma esetén azonnali segítéség érkezett -  hanem a generációk közti információ és tapasztalatátadásnak is jó kerete egy ilyen foglalkozás. Az idén szeptemberben érkező újak befogadása is könnyebben történt ezeken a foglalkozásokon, mint eddig ezek nélkül.