jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay

Szervezetfejlesztő tréning a célcsoportnak: önkénteseknek, munkatársainak

Időpont: 2018.03.21.

Cél, és annak megvalósulása: A projektelem keretében a személyiségfejlesztő és az együttműködést, a közösségi kapcsolódást elősegítő tréning, amely a következő kérdésekre-csomópontokra helyezi a hangsúlyt:

–        Mit hozott neked az egyetemi/kollégiumi élet (esetleg mit vett el)? Hol vagy most?

–        Milyen értékek váltak fontossá, amik eddig háttérben voltak? Milyen kapcsolatban vannak ezek a segítőmunka-önkéntesség lehetőségével? Mi motivál, mi ad energiát, erőt? mi ijeszt, mi tart vissza?

–        Milyen tapasztalatod van a közös munkáról, közösségi működésről? Te milyennek látod magad közösségben?

A projektelem módszerei: egyéni, páros, kiscsoportos, fórumbeszélgetések, gyakorlatok, egy ütős szépirodalmi alkotás (vers) elemzések, értelmezése, reflexiók.

Ebben a projektelemben elszakadtunk a tavasz nagyrendezvényétől, és általánosságban beszéltünk az önkéntes munkáról, és annak személyiség és társadalomformáló szerepéről. A fő hangsúly az egyéni tulajdonságokhoz illő  megfelelő önkéntes munka megkeresésén volt, mivel a felmerült pozitív és negatív tapasztalatok is arra utaltak, hogy a legtöbb gondot ezen a területen ennek a szempontnak a figyelmen kívül hagyása okozza.

 

Reflexió: Az a felismerés, hogy az önkéntes munka jó és fontos része a keresztény ember életének a résztvevők többségben már korábban megtörtént. Az, hogy nemcsak egyféle – szegényekkel és rászorulókkal közvetlenül foglalkozó – önkéntes munkalehetőség van, kitágította a lehetőségeket azok előtt is, akiknek a személyi kontaktusteremtéssel problémáik, ellenérzéseik voltak.